SEMMELDAGEN!!
Dagens semla
En vetedeg
Fördeg
250 g vatten
250 g mjölk
50 g jäst
500 g mjöl
Blanda ingredienserna till en slät smet. Låt jäsa 1 timme.
Deg
500 g mjöl
8 g salt
12 g kardemumma
200 g smör skivat
200 g socker
Mortla kademumman, skiva smöret och blanda allt i degblandare eller för hand ca 10 min - en kvart. Jäs igen.
Gör degen till bullar. Jäs igen ca 45 minuter och sätt ugnen på 225 - 250 grader beroende på storlek på bullarna.
Hela receptet finns på den eminenta surdegs sidan http://www.paindemartin.blogspot.com/
Mandelmassa
Massa mald mandel
Sötmedel som exempelvis
Malt eller honung. detta ger en bismak så smaka gärna av först för att se om just detta passar i smaken.
finns även recept på mandelmassa med strösocker och mandel blandat för att sen hälla i lite vatten eller äggvita.
Blanda!
Cashewnötsgrädde
ca 200 g nötter för 4 personer
häll i skvättar med vatten för att hitta den
rätta konsistensen. Den skall liksom löddra upp till
skum.
MUMS!!
Ja, mums!
SvaraRadera