tisdag 16 februari 2010

SEMMELDAGEN!!


Dagens semla


En vetedeg


Fördeg

250 g vatten

250 g mjölk

50 g jäst

500 g mjöl


Blanda ingredienserna till en slät smet. Låt jäsa 1 timme.


Deg

500 g mjöl

8 g salt

12 g kardemumma

200 g smör skivat

200 g socker


Mortla kademumman, skiva smöret och blanda allt i degblandare eller för hand ca 10 min - en kvart. Jäs igen.

Gör degen till bullar. Jäs igen ca 45 minuter och sätt ugnen på 225 - 250 grader beroende på storlek på bullarna.

Hela receptet finns på den eminenta surdegs sidan http://www.paindemartin.blogspot.com/


Mandelmassa

Massa mald mandel

Sötmedel som exempelvis

Malt eller honung. detta ger en bismak så smaka gärna av först för att se om just detta passar i smaken.

finns även recept på mandelmassa med strösocker och mandel blandat för att sen hälla i lite vatten eller äggvita.

Blanda!


Cashewnötsgrädde

ca 200 g nötter för 4 personer

häll i skvättar med vatten för att hitta den

rätta konsistensen. Den skall liksom löddra upp till

skum.


MUMS!!

1 kommentar: