söndag 30 augusti 2009

Jag är så glad
att du är född
fallera
precis idag ..
Av Grodan Boll
Jag fyller år idag .. mitt i kreativitetens flöde inför Ljusstråk. Känns som ett bra år har förflutit och ett nytt spännande år stundar.

onsdag 26 augusti 2009


Får jag vara så
oduktig som det nu går
jag skriver inget

Ur det kommer jag
likt en diskborste ur kran
det omöjliga

av My
Nu fokus Ljusstråk.
Regnet, natten ger mig vingar.
Se folder här

söndag 23 augusti 2009



O Gruva,
Vilken magisk kväll!
Jag vill verkligen tacka följande dansare; Maria Svensson, Emmalena Fredriksson och Cecilia Savander Rydin. The rythm is inside our hearts, soul and bones.
Bild tagen av Erik Marcusson

lördag 22 augusti 2009

I ösregn framförde vi Över konungastollen med dans, musik, poesi och ljus. Det blir helt klart vackra detaljer vid regn som man inte kan skapa annars..Dyblöt kom jag hem, dyblöt och glad
över kvällen. Imorgon kväll blir det föreställning igen... härligt! Skall bli klart väder imorgon säger SMHI, så det blir vackert med förhoppningsvis stjärnklar himmel. Klockan nio om ni har vägarna förbi KlackaLerberg och Bergslagens skogar.

måndag 17 augusti 2009

Rytm följer

hjärtslag

lyssnar

in i centrum

där finns

blod

skelett

liv

död

rytm förevigt


Av My

onsdag 12 augusti 2009

Gruvhjons vardag
i mörk gruvgång gav oss
jordmån till välfärd
Av My

Vi fick strålande kritik från Örebro läns tidning Nerikes Allehanda i måndags för Bagdad Café. Det får jag tacka för! *stolt* Min första recension i dagspress!
Nu är min vardag fylld med förberedelser inför Över konungastollen i slutet av augusti. Jag har nu fått ihop 5 dansare inklusive mig, härligt gäng blir vi som under en vecka skall planera och genomföra tillsammans med musiker och ljustekniker en enastående föreställning mitt ute i en gruvpark. Alltid lika spännande och krävande att på så kort tid få ihop något, men jag går igång på deadlines helt klart. Innan dess blir det gruvhjons framträdande för turistbyråerna imorgon.

söndag 9 augusti 2009

Har nu varit på Bagdad Café på Stadra sommarscen och fått inspiration och framför allt gehör från andra poeter. Mycket spännande och givande möten. VILKEN DAG, med härlig poesi, god mat, underbar musik, otrolig vacker solnedgång och stjärnklart, så klart att jag kunde se min egen skugga. Om ni har möjlighet att gå på Bagdad Café eller Stadra sommarscen någongång så är det värt en upplevelse! Magiskt dag och kväll! Sådana dagar känns en stor tacksamhet över att finnas till!! =) Hoppas Helena att jag kan använda fotot här, annars får du höra av dig så tar jag bort den. Foto och artikel från ETC och Helena Gustavsson här.

lördag 1 augusti 2009


Yes, Bagdad café kommer till Nora!! Gud va härligt, en resa in i ord, musik och mat. Kan det bli bättre? Jo, att jag får äran att vara med. Yes, kan bokas online på wwww.stadrasommarscen.nu.
pst nu på måndag arrangerar vi i Pershyttan en kultur och naturguidning med guiden Eje kl. 17.00. För mig är det fantasiskt lärorikt att se och upptäcka vår bergsmanshistoria, det är de som skapat vår välfärd idag!