tisdag 29 september 2009

Denna underbara dag, hösten är så vacker i sin skrud av färger och den lätta luften ger liv.
och inspiration ..

torsdag 24 september 2009





Härliga minnen från KlackaLerberg! Yes, nu är jag uppe på benen efter några dagars frånvaro i influensasymtom. Skönt att det inte blev mer. Har skickat iväg mitt första pressmeddelande till NA om utställningen på Bombadil Publishing, gjort färdigt en beställning av konstverk och varit i stan för att köpa galltvål vilket tydligen skall vara bra mot oljefärg på byxor. *några minuter senare* Olala, My jublar från badrummet, det fungerade det fungerade. *se henne skutta runt sig själv tre varv* .
Fotografen för ovan foton heter Erik Marcusson. Kul att du var där och fotade.

tisdag 22 september 2009


Detta är en kärleksförklaring o himmel. Jag tittar upp och där finns du, Din vackra närvaro i världen, så fylld av eviga uttryck, du existerar hela tiden runt mig med din enorma kraft att kunna förgöra och bygga upp. Jag öppnar i inspiration och förväntan mitt fönster varje morgon för att möta din kärlek, oblygsamma klarhet.

Du källa av uthållighet, kreativitet och andligt seende;
Jag kan inte nå dig med min jordiska natur även om det är min stora längtan, bara genom kärlekens öppna sinne.
I varje handling frågan finns; Vad skulle Kärleken göra?

Jag kommer aldrig att kunna förstå dig, ta hand om dig, ömma dig, kontrollera dina krafter, få dig att förstå mig -
jag ber därför att när jag försöker för många gånger; få mig att se att jag bara går in i analysens virrvarr och gör mig själv liten.
Det jag gör är att älska dig genom tid och rum, älska dig genom mina fyra element; eld, vatten, jord på ett luftigt avstånd, älska dig genom tiden, växtriket, djurriket, mineralriket. Älska dig i de fyra väderstrecken.
Glöm inte bort att dina krafter är starka och din impulsivitet kan förgöra frön som är beredda att gro, var därför hän mot mitt folk, glöm inte bort kärleken.
Jag kan öppna mig för dina gåvor och låta mig gro, frodas och leva under din himmel, men glöm inte bort att jag ibland kan vara rädd för din stora gåva att förgöra, förändra, bryta ner.
Vi finns till i tillit till varandras krafter, du kan inte leva utan min närvaro, jag kan inte leva utan din närvaro. Vi finns i varje levande väsen … magiskt.
Du Himmel, jag Jord möts vi i det som hela tiden existerar mellan oss
kärleken.
Av My

Å va roligt Elin Sörman kultursekreterare i Nora ringde just och frågade om jag ville ställa ut med min konst och poesi på konstväggen på Nora Bibliotek från 18 december till 18 januari. Å va roligt! Då kommer jag ha konst och poesi till julklappar vill jag lova!! Trots dagens slöa hjärna pga sjukdom kom glada nyheter, tack Elin.

YES!!


Resultatet av samarbetet med FunkyAlien och Ljusstråk blev det här http://www.youtube.com/watch?v=_xE2CDbn81A


torsdag 17 september 2009


Jag förvandlar den hårda stenen
i mitt solarplexus
till stjärnglitter
nyvaken laddar jag om
Av My
******************
Viktigt att förstå
Att jag inte behöver
leva
som om

Av My
Så kallad stresshantering.

Nu fortsätter Ljusstråksutställningen till företaget Bombadil Publishing och skall pryda deras väggar under höstens myspysmånader. Härligt!! Jag var där idag och fikade med te kryddat med varma hjärtan, sen var det rum att sätta upp tavlorna. Roligt och hoppas att det blir till glädje och styrka för er som jobbar och för kunder som kommer förbi. Nu är det några bilder som skall fixas till och lista på vem jag är och vad konstverken heter och kostnad.. för mig känns det roligt att de kommer till nytta och nöje .. handen med fjärilen fick en strålande plats!

onsdag 16 september 2009



Look into the mirror

the mirror of change

constantly moving

like dance

Av My


Dansen ger mig frihet. Dansen är min medicin, mitt redskap för uttryck av känslor och energi. Jag har dansat många år i min egen kammare och på workhops, för mig själv till mig själv. När jag dansar infinner sig perioder av närvaro som varvas av perioder av letande, sökande. Om jag är i sökandet för länge i någon period av dansen blir det tråkigt. Ändrar rörelse och energin, närvaron återkommer.

Att titta på dans är en annan sak, vad händer i den seendes ögon och hjärta? Upplever den personen samma sak som jag, perioder av tråkighet med perioder av närvaro? Och händer det i samklang med mig?

Blev filmad idag av Morgan Mogren på FunkyAlien. Skitkul!! Skall bli spännande att se resultatet. Kanske blir det pausdans i ett större projekt, vem vet när Morgan skall "kill his darlings".. Min dans har aldrig blivit filmad på det sättet förrut. härligt nog känns det bra nu efteråt, känner mig nöjd med fötter och händer i färg. Och som vanligt inbringar sig fortsättningsbilder hur scenografin skulle kunna förändras för en fortsättning. Det var kul Morgan, lycka till med redigeringen.

söndag 13 september 2009


Håller på att förbereda och erbjuder därmed er en kulturexplosion i Trollhättan i kulen oktoberkväll. Följande går att läsa om evenemanget som Sara Karlsson står för. Jag hittar ingen hemsida än om detta därav skriver jag ut allt .. =)
Intryck/Uttryck Ett bra intryck fastnar gärna på näthinnan, ett lite sämre eller till och med dåligt intryck gör oftast detsamma. Stundtals kan faktiskt ett intryck (bra såväl som dåligt) leda till ett uttryck; till exempel den där grymma spelningen 2001 som fick dig att börja spela gitarr och starta ett band. Eller den där riktigt dåliga diktsamlingen du läste, som fick dig att skriva en mycket bättre och rent utav asgrym diktsamling. - Minns du? Den 17/10 blir det både intryck och uttryck på M15, kom och få dina sinnen stillade, kittlade men förhoppningsvis också berörda av konstverk, musik, workshops och diktkonst. Klockan 18.00 går ridån upp, men dörrarna slår upp redan 17.30. Medverkande: - Niels Nielsen och Klarinett-Anders från Norrköping bjuder på akustisk rock. - Trollhättans egen Kristoffer Hedberg dukar upp med både diktläsning och medryckande poesipop. - Lokala artisten Lisa Jonsson plockar fram sin akustiska gitarr och kompar med skönsång dagen till ära. - Vänersborgsbandet ”Holmes” sångare- och låtskrivare Kristoffer Bolander testar något nytt tillsammans med diktaren Sara Karlsson - Uddevallatjejen Erica Tamm läser ur sin kommande diktsamling ”Låt oss kalla det inblick”. - My Rådmark från Nora axlar rollen som programvärd och workshopledare för kvällen! Konst av bland annat; Avalon Falcon, Fanny Hallonqvist, Ulrica Edström, Caroline Hellström, m.fl. HusDj Christof Sjöqvist vänder plattor så fort tillfälle ges! Låt dina intryck av våra uttryck bli ett avtryck i Intryck/Uttryck´s egna scrap book! Ordglitter och pyssel utlovas!

lördag 12 september 2009



kvadratnanometer
av
tom
rymd
Mullrande
vibrerande
jord
tyst
börjar
rörelsen
rörelsen
mot
vilande
vatten

Jag solar mig i granens skugga
och bjuder dig på något nytt men välbekant
för att jag gillar dig
och din naturliga rörelse
mot vinter.
Av My
Det går nu att köpa inramad dikt, hitta din dikt på hemsidan eller i mitt register som du sett eller läst och få den inramad för femtiofem kronor inkl. frakt. Gäller hela hösten, ord förgyller vardagens inramning, ord kan också rama in vardagen på ett enkelt och finurligt sätt. Vi behöver ibland ord på vår väg.

torsdag 10 september 2009



Vi sätter avtryck i världen

oavsett

så kom

ge dina fötter och händer liv!

söndag 6 september 2009

Varmt TACK alla som kom förbi i helgen och tittade på min
och Susanns utställning på Parkgatan i Ljusstråk
och Ni som var med och gjorde utställning i äppleträdet på söndagen!

Det har varit en fantastisk helg!

Det känns så otroligt vackert att konstuttryck

nu förgyller

flera hem, minnen och vardagar.

Min utställning går vidare till företaget Bombadil Publishing i Gyttorp.

Minnena är många från helgen, månen syns på himlavalvet och livet har sina magiska stunder. Sitter, skriver och äter polkagrisar som blev kvar..


Hör av er om ni har specialmotiv på tavlor så kan
jag ge er förslag på hur det kan se ut..
eller om utställningen skapade någon slags dröm eller vision ..

lördag 5 september 2009

Ljusstråk 2009

Uj uj, Vilken härlig dag full med härliga möten!

Tack för idag, hoppas vi ses imorgon! =)



Se och vidrör fjärilens skönhet när den väljer att

stanna för en liten stund i din hand ..




O gruva skydda mig
Låt mig komma upp hel
Så att jag kan föda mina barn
Ännu en dag

Jag arbetade i gruvan mestadels. Jag var ingen grann syn att se på,
inga silikonbröst eller botoxläppar. Men barn blev det, stängde in
dem stundtals för att kunna arbeta tills skolan kom till trakten. Då
blev mitt sinne lugnare. Jag älskar mitt berg. Jag hatar mitt berg.
Du, mina barns föda....

Ur en gruvhjons klagan av My Rådmark


Spännande med den här dikten som jag ger smakprov på här, är att i Klacka Lerberg "Över konungastollen" där jag bland annat berättade den satt två generationer kvinnor; min mamma och min mormor i publiken. De pratade dagen innan om mormors mammas vedermödor som kvinna. Kvinnans historia är en historia värt att se och berätta om. Här som en gruvhjons klagan. Det är också ytterst intressant att läsa om gruvkvinnans historia, för det var här förändringen i lön började smyga på och en av anledningarna som beskrivs i efterforskningarna är att när kvinnan förbjöds arbeta i gruvan blev det helt plötsligt brist på arbetare som kunde gruvan, så det blev arbetstagarnas makt som drev lönen uppåt. Samtidigt kom kvinnorna över jord och här blev det fler människor per arbete, vilket medförde mindre lön. Här sker något mycket intressant ...

fredag 4 september 2009







Nyanser talar
i vårt lustens skapande
Välkommen in Nu
av My

Jag var på samlingsutställningen idag, verkligen jättefin gjord och otroligt härlig och vacker blandning av konst av alla de smaker. Välkommen du som har lust! .. oj, måste köpa klädnypor .. bye bye ..


onsdag 2 september 2009


Nu börjar det ta form, många vändor till rambutiken i Nora och ner till galleriet. Jag ställer ut tillsammans med Susann Rickan på Parkgatan 3, inne på gården. Jag ställer ut nya verk från 2009. Skall bli så roligt och fint i Susanns helt nya galleri. Susann ställer ut fotografier.Tre små rum disponerar vi i det lilla galleriet. Skall dit ner nu tänkte jag och sätta upp tavlorna, sen blir det val av poesi... vägen till målet är mycket spännande. Just Du är varmt välkommen förbi nu på lördag och söndag kl. 11 - 18.00. Barnhörna finns med tillgång till utställning i trädet utanför. Ingen toa finns på plats, bara så du vet. Det här får du inte missa!!
Hjärtligt välkomna!